Hoşgeldiniz

KIYIKÖY İLE İLE İLGİLİ VALİLİK BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

admin | 24 Ağustos 2019 | Gündem, Manşet A- A+

Bazı yayın organları ve sosyal medya paylaşımlarında; “Kırklareli Kıyıköy’de temizlik adı altında kum hırsızlığı” başlığı ile, İlimiz Vize İlçesine bağlı Kıyıköy Beldesinde balıkçı barınaklarını temizleme bahanesiyle gelen gemilerin, deniz tabanındaki tonlarca kumu çalarak İstanbul limanlarında sattığı, hem devlet hazinesini hem de yasal olarak çalışan şirketleri zarara uğratıldığı iddiaları üzerine açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur.

Bahse geçen iddia ve yanlış anlaşılmaya yönelik haber ve sosyal medya paylaşımlarının aksine; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1.Bölge Müdürlüğünün 29.08.2018 tarihli ve E.19770 sayılı yazıları ile izin verilen ve eki Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün taramaya yönelik yazıları gereği tarama yetkisi bulunan Üçel Denizcilik ve Tic. A.Ş tarafından Kıyıköy Balıkçı Barınağı Liman Ağzında oluşan kum topuğu taraması için İğneada Liman Başkanlığınca duyuru yazısı 03.09.2018 tarihinde yapılarak çalışmalar başlamış ve o tarihten beri 1. Bölge Müdürlüğünün kontrolünde bu firmaya ait gemiler Balıkçı Barınağının giriş ağzını tarayarak temizlemektedirler.

24/04/2019 tarihli 158 ihbar hattına izinsiz kum alma ile ilgili yapılan ihbara ilişkin İğneada Sahil Güvenlik Ekiplerinin yaptığı incelemede de herhangi bir hukuksuzluğa rastlanılmadığı yapılan iş ve işlemlerin yasal olduğu görülmüştür.

Art niyet çerçevesinde kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebep veren kişi ya da kişiler hakkında gerekli işlemler başlatılmış olup, kamuoyuna saygıyla duyurulur. denildi

93 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Kırklareli Manşet Haber Gazetesi